27 частни фирми от години съхраняват оръжие, боеприпаси, техника и вещи в складовете на Българската армия. Това става ясно от отчет на фирма "Снабдяване и търговия - МО" ЕООД, което е публикувано в интернет страницата на дружеството.
Частните фирми са участвали в търгове, спечелили са ги, но не са успели да намерят пазар за продукцията си. Затова и от години държат стоката си в складовете на армията, без да плащат за услугата. От друга страна те няма къде да изкарат оръжието и боеприпасите.

В страната има десетина лицензирани фирми, които имат площадки и складове и могат да съхраняват такава продукция. Но срещу сериозно заплащане, коментират хора от бранша.

Военният министър Ангел Найденов обяви, че това е един от най-сериозните проблеми, които е наследил от предишното управление. Притесненията му идват от това, че ако стане някакъв инцидент в склад на армията, в който се съхраняват и частни боеприпаси, то ще е трудно да се обясни кой и каква вина има за случката.

Други 22 фирми дължат пари на "Снабдяване и търговия-МО". Дружеството е 100% собственост на Министерството на отбраната и е създадено с цел да продава излишното оръжие, боеприпаси и техника. Тези фирми са участвали в търговете, които са били пуснати на фондовата борса, но не са заплатили таксите за книжата, обясни шефът на дружеството Емил Петров.