Крадци нарушиха зимната подготовка на избрания за Атлет на 2013 в България Георги Иванов, който се класира осми в света на световното първенство в Москва. Състезателят остана без едно от тренировъчните си гюлета, което беше откраднато в залата в Сливен.

"Гюлето беше 9-килограмово, няма такова в България и много трудно успяхме да го поръчаме от Полша. Чакахме го два месеца и ни е нужно за подготовката точно в този момент, но за съжаление ни лишиха от тази възможност", коментира пред bgathletic треньорът на Иванов - Борис Воденичаров. Престъпление е, че най-вероятно гюлето ще бъде претопено. Защото нито някой може изобщо да го тласне, камо ли да го използва пред погледите на останалите атлети в Сливен". 9-килограмовият уред е бил откраднат от коридора на залата, бил е поставен пред една от треньорските стаи. Гюлето е било оставено без надзор за не повече от две минути. Това означава, че е било взето от човек, близък до спорта.

Пенсионерският клуб в село Желю войвода и читалището пък организираха среща на жителите с Георги Иванов и футболиста Пламен Крумов, които са родом от селото. От сцената се чуха много приветствия. Народният певец Диян Митев изпя няколко песни. Кметът така и не дойде.

Въпреки студа имаше много танци, усмивки, песни и гордост. Всички поздравяваха и се здрависваха с Георги и Пламен.