Тези резултати са много прилични за дебют. Разбира се, че биха могли да бъдат много по-високи. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева по повод резултатите на партията си на парламентарните избори.
Тя коментира и големия брой партии, успели да влязат в парламента: „Много голямо присъствие на партии, които са по-скоро митингови, а не за работа. Ако хората искат концерт, нека да го видят. Това, което ще се случи на парламентарната сцена, ще бъде по-ужасно от предишния парламент”.

По думите на Дончева, в парламента ще влязат хора, „които псуват, викат, крещят, но нямат представа от законодателна дейност”.

По отношение на възможните коалиции тя посочи, че ДПС може да предложи на ГЕРБ сътрудничество скрито, но БСП не може да го направи скрито. Според нея, по време на кампанията Бойко Борисов си е изградил мостове към Патриотичния фронт и АБВ.

Лидерът на „Движение 21” изтъкна, че резултатът от 1,20% на изборите е постигнат при кратка кампания, като „на някои места съм минала чертата за по едно пиене на кафе – без структури”. „Ние искаме този парламент и неговите участници да имат един достатъчно дълъг живот, за да стане ясна тяхната несъстоятелност”, заяви целите си Дончева.

Според нея, за грозните сцени, които предстоят в парламента, са си виновни избирателите. „Избирателите не могат да гласуват на принципа на псувача и на оплювача. Проблемът е това на какво залагате – да има някакви деструктивници да отидат и да плюят някого. Като си дадеш гласа за някой, който не знае какво да прави в парламента, ти загубил ли си го или си го намерил?”, попита тя.

„Ще ви гледам сеира, това е положението”, заяви Дончева.

„Аз мисля, че предсрочните парламентарните избори са абсолютно очевадни, въпросът е колко ще са предсрочни”, прогнозира тя.