Шокирана съседка спипала на място Георги Димитров, който бе осъден на 6 години за изнасилването на 15-годишната си родна дъщеря Т. П. в бургаското село Извор, коментираха местни жители, потресени от жестокостта на бащата, пред "Флагман".

Фамилиите на бащата и дъщерята били различни, за да може майката да получава помощи като самотен родител. Съседите подозирали, че насилието над момиченцето, което е ученичка в близко село, е системно, но бащата не бил хващан на място.

Майката, вместо да иска най-жестоко наказание за мъжа си Георги, се молила той да бъде пуснат от затвора, казаха ужасени жители на Извор.

Семейството има 4 деца, три от които са момчета. Според съседи, причината за издевателствата над момичето е алкохола, с който таткото злоупотребявал. Родителите не работели нищо, издържали се от помощите, които получавали за децата си. Всички имали хронични заболявания и били освидетелствани от ТЕЛК, казаха местни хора.

Гeорги Димитров от село Извор е обвинен в това, че на 8 юли т.г. хванал с две ръце тялото на момичето, отворил и краката и с принудително дърпане настрани извършил насилствения акт. Съдът постанови да заплати на девойката чрез нейната майка и законен представител сумата от 3000 лева, представляваща обезщетение за причинените й неимуществени вреди.

Искът е отхвърлен като недоказан в останалата част до предявения размер от 10 000 лева. Димитров не се признава за виновен пред Районен съд - Бургас. Той бе осъден на 6 години като присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд - Бургас в 15-дневен срок.