Стрелба в ромската махала в Петрич, двама са приети в Спешно отделение на местната болница с разбити глави, в резултат на сбиване снощи.

Това е поредният стресиращ органите на реда и спешните медици сигнал, подаден от ромското гето на Петрич.

Към 20.40 часа снощи от ул. "Явор" в ромската махала е получен сигнал за стрелба от автоматично оръжие, при която "има ранени, нападали по улицата". Стрелбата е продължила и по ул. "Кестен". Към мястото на инцидента се отправят полицейски патрулки и линейки. При пристигането на място е установено, че стрелбата е била във въздуха. На място са установени двама ранени. 15-годишно момиче и 29-годишен мъж. Те са били с контузни рани в областта на главите, нанесени от удар с твърд предмет. Двамата пострадали са транспортирани до Спешно отделение на МБАЛ-Петрич, където раните им са обработени.

В ромското гето в Петрич снощи е възникнал поредният скандал и последвало сбиване. За да бъде прекратено някой е стрелял във въздуха.

В ромската махала в Петрич от години тлее вражда между два от местните кланове. Периодично тя ескалира в сбивания. За да им обърнат внимание, почти винаги се подава сигнал за стрелба "с убити и ранени". Самото влизане в махалата, както за полицията, така и за дежурните медици е проблем заради тесните и почти непроходими улици заради паркирани автомобили и каруци. Освен това обитателите на махалата мятат от прозорци и терасите по извиканите на помощ полицаи и спешни екипи камъни, стъклени буркани и бутилки.