ГЕРБ трябва да направи правителство. След това трябва да се види кои партии ще го подкрепят.

Така Николай Бареков подреди стъпките, които трябва да направят политиците след предсрочните парламентарни избори.
На въпрос за постовете в евентуалното правителство на малцинството лидерът на „България без цензура" заяви, че той е хората му не искали постове, а обещанията, които са дали за работни места, подкрепа на бизнеса, да бъдат заложени в правителствената програма.

Що се отнася до горещия въпрос кой трябва да бъде министър-председател Николай Бареков каза: Та като е премиер Борисов, какво? Какво като стане Борисов премиер?!

Това ли е най-важно в държавата - попита Бареков, но призна, че неговото мнение по въпроса за най-важния пост е отрицателно, защото лидерът на ГЕРБ не е получил доверието на българите. На въпрос защо не подкрепя Борисов за премиер - защото е „масов убиец", както твърдеше самият той ли, Бареков избегна коментара и само каза: Да не си лепим етикети.

Не обичам този човек, нямам чувства към него, не сме приятели, каза Николай Бареков по отношение на Бойко Борисов и допълни: Няма да стане премиер с моя глас. Да става премиер, да си слага главата на дръвника. И ще стане като Станишев.

И Бареков, който по време на кампанията се представяше като кандидат за министар-председател,  няма да бъде премиер на България. Народът не ми даде тази власт. И по-добре, каза борецът срещу цензурата и допълни: По-добре, защото политиката в България стана едно мръсно блато. А на ва въпрос „Защо се цапате?" той отговори, че вече е поел отговорност и не може да вдигне бялото знаме.