Жерар Депардийо е бил ''момче на повикване''. Това призна самият актьор в своята автобиография, където изнесе и други тъмни факти от миналото си, пише "Дейли Мейл". Французинът имал атрактивен външен вид на младини и то не само за противоположния пол, твърди той. За да се спаси от мизерията, на моменти той бил готов да продаде тялото си.

Когато бил на 16-годишна възраст Депардийо бил арестуван за кражба на автомобил. Той имал клептомански наклонности, каращи го да краде портфейли и часовници на бунтуващите се студенти, които спяли по площадите на Париж през 1968 г. Имал афинитет и към търговията - продавал цигари на войници, при това двойно по-скъпо от пазарната им цена. Откривател на таланти с хомосексуална ориентация забелязал интересното лице на Депардийо и го поощрил да се занимава с актьорско майсторство.

В момента заклетият бунтар и любител на чашката живее в Русия. Признава, че много прилича на коравия си баща, тъй като не можел да каже на децата си, че ги обича. "Когато става дума да кажа нещо хубаво на някой чужд човек ме бива, но когато трябва да го кажа на най-близките, съм син на татко Деде", пише актьорът в мемоарите си.