7 октомври е Световен ден за достоен труд. За седма поредна година синдикатите по цял свят мобилизират силите си в подкрепа честването на деня.

КТ "Подкрепа" се присъединява към кампанията за достоен труд на световното синдикално движение, като на 7 октомври от 12 до 13.00 ч. представители от Синдикалните регионални съюзи на КТ "Подкрепа" - във Варна, Пловдив, Русе, Благоевград, Бургас и Враца и експерти от централата на конфедерацията и нейните браншови поделения ще раздават ваучери за безплатна консултация за основните права на работното място, както следва: Варна - в Лятна градина на х-л "Одесос" /срещу входа на Фестивален и конгресен център/; Пловдив - пред Градската градина на пл. "Централен" /Западната част/; Русе - на пешеходната зона пред паметника на "Стефан Караджа" /кръстовището между бул. "Фердинанд и ул. Александровска"/; Благоевград – пл. "Гоце Делчев"; Бургас - до х-л "България" /ул. "Богориди"/; Враца – пл. "Софроний Врачански"; София - пред Народния театър "Иван Вазов" и на бул. "Витоша" и ул. "Алабин".

По време на кампанията експерти от КТ "Подкрепа" ще разясняват правата на хората на наемния труд в сферата на трудовоправните въпроси, пазара на труда, обучението и квалификацията, младежките дейности и безопасността при работа.