Автомобилни сервизи от цялата страна имат възможността да се борят за приза „Сервиз на годината” в четвъртото издание на престижния конкурс за автомобилни експерти, организиран от Shell България и горивата Shell V-Power Nitro +. В конкурса ще бъдат отличени професионални автомобилни сервизи, които помагат на своите клиенти да се наслаждават на шофирането, не спират да развиват своите знания и умения и стимулират профилактиката и доброто отношение към клиентите. Участието е напълно безплатно, а срокът за подаване на заявления е 10 октомври 2014 г.

Изборът на победител ще протече в две фази - онлайн гласуване от потребителите на адрес http://serviznagodinata.autobild.bg до 31.10.2014 г. и оценка от жури на място в сервизите, които съберат най-голяма подкрепа от онлайн гласуването. Журито, съставено от автомобилни експерти, журналисти и представители на Shell България, ще извърши своята оценка на базата на измерими параметри, съблюдавайки принципите на прозрачност и равнопоставеност, в съответствие с Правилата на конкурса. Във втория етап ще преминат по 5 сервиза от всяка категория, които са получили най-много онлайн гласове. Няма ограничение за броя сервизи от една и съща верига, които могат да участват самостоятелно.

Голямата награда „Сервиз на годината” ще бъде присъдена от журито на един от победителите в пет конкурсни категории – „Оторизиран сервиз на автомобилна марка“, „Голям мултифункционален сервиз”, „Компактен мултифункционален сервиз”, „Специализиран сервиз“ (за сервизи, които предлагат специализирани услуги като поставяне и поддръжка на газови уредби, тунинг, мото сервизи) и специалната награда – „Близо до клиента” за сервиза, събрал най-много гласове от потребители по време на онлайн гласуването. За поредна година конкурсът се провежда в партньорство със сп. Auto Bild България и  наградите ще бъдат връчени по време на церемонията „Златен волан” през
м. ноември 2014 г.

По един представител на всеки от победителите и тази година ще има възможност да посети Изследователския център на Shell в Хамбург, Германия, където ще се запознае с процеса на създаване и тестване на новите поколения висококачествени горива и моторни масла. Организаторите на конкурса са придвидили и допълнителни награди - служителите на сервизите финалисти във втория етап на инициативата, ще присъстват на обучение за съвременните иновации и контрола на качеството и количеството на горивата.
Инициативата „Автомобилен сервиз на годината” има за цел да поощри работота на автомобилните специалисти, като им предоставя необходимата информация и насърчава качествената грижа за автомобила. Максималното удоволствие на пътя е една от основните цели, по които Shell работи и една от причините за въвеждането на пазара на нови разработки на горива, като усъвършенстваните Shell V-Power Nitro +. Благодарение на тях, всеки автомобил има възможност да разгърне пълния си потенциал, а формулата им има мигновено действие и започва да почиства отлаганията, които намаляват ефективността на автомобила от момента, в който горивото достигне двигателя.