Четирима души са загинали, а други 30 са приети в болница, като половината от тях са с тежки наранявания и опасност за живота при катастрофа, предизвикана от тир на пътя Верия - Солун. Според някои източници, тирът е бил с българска регистрация, а по данни от полицията шофьорът му е румънски гражданин, който бил задържан след опит да избяга от мястото на инцидента. Очаква да бъде разпитан за причината за удара в спрелите заради ремонтни работи автомобили.
Според някои твърдения спирачките на товарния автомобил са отказали и той се е движил с много висока скорост. Няма спирачен път при удара. Товарният автомобил е помел около тридесет коли, като три от тях са изгорели напълно.В едната от тях шофьорът е овъглен.
На пътното шосе се е извършвал ремонт.Леките автомобили са били почти спрели,докато изчакат минути да се пусне трафика. Дори част от пътниците са били слезли от колите, което ги е спасило от смърт. Патрулите на пътна полиция  дали сигнал на тира да намали скоростта,но шофьорът не е реагирал.
Полицията отказва информация дали сред пострадалите има и български граждани.