Необигран крадец успява да си „вземе” лаптоп и скъпа техника съвсем спокойно от частна клиника в Пловдив. Докато извършва обира, той решава да пие и едно кафе от машината в офиса. Превърнал се в „маймунка”, младежът от видеото ни показва най-доброто, на което е способен, разказва Тrafficnews.bg.
След дълго оглеждане с отворена уста, няколко неуспешни опита да се качи на терасата от първия етаж и проба на всеки прозорец, покрит с железни решетки, той решава да намери алтернативен вариант. С малките си размери, светлокосият надминава себе си, като влиза през дупка, направена за климатик.

Невръстният обирджия успешно се промъква в клиника, която в този час се намира млада жена. По информация от полицията, виновникът се е качил на козирка, с височина от три метра и половина и то посред бял ден. Крадецът влиза в ролята на Тарзан и изнася вещите, които е намерил. Без да се притеснява, че навън е светло и че някой може да го спипа, той се разхожда хладнокръвно, сякаш е на оглед в музей.

Обирджията за миг не си дава сметка какъв стрес причинява на служителката, която в този момент е ангажирана с подготовката за отваряне на обекта. Дали носи оръжие в себе си и какво е готов да направи с него, когато вече си е сложил главата в торбата, само той си знае.

Преминавайки от стая в стая, разминавайки се за секунди с жената в офиса, главният ни герой се добира до лаптоп и скъпа медицинска техника. Междувременно, след кратко оглеждане, пришълецът вижда кафе машина и решава да си направи кафе, докато върши сериозната част от работата си.

Непосредствено след това той си тръгва, а в помещението влиза все още спокойната жена, която буквално след секунди изпада в паника, виждайки всички разбити врати и откраднати вещи. Крадецът успява да се изниже, но не за дълго.
Изплашената жена веднага звъни на охранителната фирма, от където тръгват по следите на извършителя. След няколко часа, частните гардове откриват крадеца преди полицията и сигнализират за неговото местонахождение. Така се стига и до задържането му пред жилищен блок до моста на ВХВП.

Оказва се, че това не е първият обир на младежа. В дома му са открити една камара откраднати вещи.Съседите разказаха, че той редовно създава проблеми и вдига скандали на хората, с които живее.

Вижте ексклузивното видео, предоставено от "Трафик СОТ".