"Да излезе човек, който да каже кой ги е правил. Анонимни са и са опит за компромати". Това каза пред „Дарик" лидерът на "Атака" Волен Сидеров по повод скандалните снимки, които обиколиха медиите.

Бил съм на много места, но не на държавни разноски, каза Сидеров.

„Не коментирам анонимни снимки, сигналчета и опити за компроматчета и т.н. Нямам угризения. Всичко това се случва, защото настъпихме много здрави интереси през тази година", допълни още Сидеров.

Тези, които в момента по долен начин се занимават с мен, са лош човешки материал, заяви Сидеров по повод компроматите, появили се за него.

"Ние първи поставихме въпроса за енергетиката и ударихме зелената мафия. С новата поправка им отрязахме 20% Тези кръгове няма да се поколебаят, нито ще се замислят да похарчат известни пари за компроматни войни", коментира той.

Протестите през 2013 година свидетелстват за това, че има доста пари, които се дават, за да се имитират протести, защото голяма част от тези протести бяха платени. Появиха се вече и професионални, платени протестиращи, заяви лидерът на „Атака" Волен Сидеров.

"Появиха се професионални протестиращи, които за 100 лева излизат със семейството, за 1000 лева нападат полицай. Това са тарифите", каза Сидеров.

Ако говорим за протестите, които започнаха февруари, довели до предсрочни избори, то тогава имаше ясни искания. „Атака" не е участвала в тях, защото ние имахме собствени и конкретни тези, каза лидерът на партията.

„Във февруарските протести имаше осъзнатост, а в летните протести нямаше осъзнатост. Имаше крясъци, викове, вувузели, думкане на тъпани и нездрав шум", каза още той.

„Защо протестиращите преди това не излизаха, за да се противопоставят и на избора на предишни правителства, срещу избора на Цветанов, например, който е един физкултурник и стана министър на вътрешните работи и вицепремиер", попита той и допълни, че още от самото начало е бил инспириран опит за държавен преврат.

„В определени моменти ставаше кристално ясно, защото този опит за преврат стояха ГЕРБ, структурите на ГЕРБ, силовите структури и криминалните им групировки. Ние ги изброихме, дадохме сигнали в прокуратурата и в МВР, описахме кой се занимава с разпределянето на парите, мои колеги бяха ранени. Разни шоу халтураджии, които се подиграваха с пластмасовата маса, с която колегите ме пазеха, защото аз можех да съм с разбита глава, можех и да не съм жив след тези вандалщини, продължават да се гаврят с опита да бъда убит тогава, защото можеха да ме убият с огромните камъни, павета и бутилки, които хвърляха", каза Сидеров.

"Тогава полицията, ръководена от Цветлин Йовчев, стоеше с кръстени ръце и безучастно наблюдаваше как вилнееща и хулиганска тълпа се опитва да ме убие с камъни. С всичко това продължават да са подиграват определени водещи, медии и шоухалтураджии, които взимат огромен брой пари за тези поръчкови плювни по мен. На тяхната съвест оставам това, нека да им се случи същото, пожелавам им го", допълни той.