„Измамници, мошеници! Оставихте ме на улицата!” С тези думи пловдивчанинът Милен Паунчев, станал известен като „беднякът милионер от Остромила” се нахвърли върху съдия-изпълнителя Стойко Вълчинов и софийския адвокат Милен Русев. Днес следобед 22–годишният младеж остана без дом. Съдия-изпълнителят въведе във владение представителите на фирма „Евелина Трейд” - дружеството, което преди половин година е купило последните 17 декара на Паунчев, съобщи trafficnews.bg.
До преди година той е собственик на 100 декара земя и двуетажна къща в „Остромила”. Днес Паунчев си тръгна само с дрехите на гърба си - черен анцуг и суичър, лаптопа си и четката за зъби. В джоба си имаше 17 лева. Адвокатите на двете страни влязоха в спор и си размениха взаимни обвинения.

„Не знам къде ще спя довечера, нито знам къде ще живея от тук нататък”, коментира Милен пред репортер на TrafficNews.bg. Процедурата по въвода започна в 13 часа, като на място бяха Вълчинов, Русев, геодезисти, още двама служители от кантората на съдебния изпълнител и двама полицаи от Първо районно. Минути по-късно пристигна и адвокатката на Паунчев - Доротея Будакова, която оспори въвода. Тя заяви, че сградата не е част от продадения имот и затова действията на съдия-изпълнителя са незаконни. Адвокатката подчерта, че къщата е собственост на трето лице, тъй като през юли Паунчев е продал сградата на Найден Иванов. Адвокатът на „Евелина трейд” обаче е категоричен, че подобна продажба е незаконна, тъй като по това време имотът вече не е бил собственост на Паунчев. Ключар разби секретната брава на къщата, а след малко в двора влязоха два патрула на СОТ, тъй като се включи охранителната система. След минути пристигна и самият Паунчев.

„Никога не съм продавал къщата. Какво правите в дома ми? Защо описвате вещите ми? На кого дължа пари?” С тези въпроси Паунчев се нахвърли на съдия изпълнителя, но той му каза, че отговорите ще бъдат изяснени в съда. „Значи мен ме излъгаха, а аз ще плащам, така ли?”, попита младежът. „Г-н Паунчев, ако се чувствате излъган, имате си адвокат и той ще защити интересите ви.” заяви Вълчинов. Първоначално съдия–изпълнителят заяви, че вещите ще бъдат описани и продадени, за да бъдат платени с тях разноските по изпълнителното дело. Това не се случи , а вещите останаха запечатани в къщата. Преди да бъдат сменени всички ключалки, екипът ни видя как последният собственик – Найден, изнася завивките си от къщата. "Следят ме с полиция как си събирам багажа. Гледали да не извадя оръжие! Тези хора за какви се мислят", възмути се Паунчев.

От тук нататък спорът ще продължи в съда. Как – не е ясно. Фактите обаче са следните. Имот от 17 декара с лице към пътя за Овощарския институт плюс двуетажна къща (луксозно ремонтирана) са продадени за 42 хиляди лева. Бившият собственик Милен Паунчев твърди, че е измамен. Пълномощникът на купувача Александър Арабаджиев – адвокат Милен Русев смята, че в България пазарът е свободен. Ето и интервюто с него:
- Г-н Русев, как се  стигна до тук?
- Някой не е искал да си изпълни задължението към човека, на когото е продал своите вещи.

- Това е отговор на адвокат. А като човек как мислите?
- Ситуацията, независимо от всичко, е неприятна. Както за взискателя, така и за длъжника, който трябваше да напусне имота си.

- Кой е измаменият в случая?
- Не мога да правя подобни квалификации. Това само съдът може го да каже. В морален аспект измамените са моите клиенти.

- Защо?
- Защото са се договорили с продавача да купят една вещ, платили са я добросъвестно съгласно договорката с превод по банка и не са получили това, за което са платили.

- Каква е сумата, която е получил Милен Паунчев за всички имоти?
- Не мога да кажа. Паунчев е продавал на различни лица. Аз съм адвокат само на двама души, които са придобили собственост върху негови имоти. Но те не са придобили 100 декара.

- Адвокатът на Паунчев е категорична, че действията на съдия-изпълнителя са незаконни?
- Адвокат Будакова, както нейния клиент, излизат само с множество твърдения и никакви доказателства.

- Какви са параметрите на сделката, колко декара е купил клиента ви?
- Теренът е 17 декара, включва и къщата, която днес е обект на въвода. За цената не мога да бъда сигурен.

- Паунчев твърди, че е получил 42 000 лева. Това не е ли прекалено ниска цена за толкова голям имот?
- В България пазарът е свободен. Всеки може да договаря цени, каквито той самия реши. Продавачът предлага цена, купувачът се съгласява.