Миналата събота фирма „Монтюпе“ ЕООД проведе шестия си пореден спортен турнир. Той се организира ежегодно, изцяло за служителите на компанията и техните семейства.
Колективът на фирмата за пореден път показа, че може да използва уменията си за работа в екип и силния отборен дух, като ги демонстрира с пълна сила на футболните терени на „Аристон“.
В турнира взеха участие 16 отбора - „Жега ООД“, „Черешка“, „Принс 1“, „Принс 2“, „Толкова си можем“, „Монтюпе Юнайтед“, „Гладиаторите“, „Сърцати“, „Федерите“, „ЛАС“, „Мексико бойс“, „Фокс Юнайтед“, „Карусел Юнайтед“, „Балантайн“, „Ауди“ и „Бирени коремчета“. Те бяха съставени изцяло от  служители на фирмата. Тази година, турнирът можеше да се нарече международен, тъй като в надпреварата взе участие и отбор, съставен от служители на завода на „Монтюпе“ в Мексико.
Надпреварата бе спечелена от отбор „Жега“, начело с капитана Борислав Борисов и треньор Наско Коцев. Те бяха безапелационни и с победи в петте си мача, заслужено завоюваха шампионската купа за 2014 година.
В духа на истински футболен турнир, бяха раздадени и редица индивидуални награди. Призът за най-добър вратар заслужи Стефан Ламбев от отбор „Толкова си можем“, голмайстор на турнира стана Любослав Ячев от „Гладиаторите“. Наградата за Fare play получи Франк Гате от „Толкова си можем“, а за най-полезен играч беше обявен Борислав Борисов от „Жега ООД“.
Въпреки, че съботният ден не радваше с много слънце, над 550 служители и техни близки посетиха спортния празник на „Монтюпе“. За забавлението на най-малките гости се погрижиха аниматорите от „Веселяците“, за които бяха организирани много забавни игри и надпревари.