При огледа на завода в Горни Лом е намерен биологичен материал от телата на загиналите. Това стана ясно след пресконференция в село Горни Лом, на която присъстваха Андрей Цветанов от Националната следствена служба, окръжният прокурор на Видин Маруся Илиева и Мирослав Костов, наблюдаващ прокурор по делото, което е срещу известен извършител, съобщи Фокус.
На пресконференцията стана ясно, че по делото работят 15 следователи от Националната следствена служба, разпределени в 7 работни екипа и че огледът в завода юе продължи още минимум два дни. На място в района са образувани 4 кратера с ширина около 6м и дълбочина около половин метър. Взети са всички мерки за сигурност на експертите, които извършват огледа на място, увери Андрей Цветанов.

Той обясни, че взривът в злополучния ден е бил във вертикална посока и поради високата температура всичко се е стопило. Категорично бяха отхвърлени съмненията за шансове за ранени и в последствие починали хора в завода. На пресконференцията стана ясно още, че се работи по всички възможни версии за причини на взрива. Все още целия завод е опасен, защото има складове, пълни с боеприпаси.

Окръжният прокурор на Видин Маруся Илиева заяви, че преди да приключи огледа на място, няма да бъде назначена експертиза. Основно се работи по версията за колективна грешка. „Категорично ще се установи какво точно се е случило”, заяви Андрей Цветанов от Национална следствена служба.