Компания създаде най-изисканата вратовръзка в света и й сложи цена 400 долара. Мъжкият аксесоар е изработена от материя, изкачила връх Еверест. Това я поставя на километри пред конкуренцията. За да открие уникалната по рода си материя, Мика Дайер, основател и президент на компанията обединил усилията си с Дейвид Мортън, приключенец, който шест пъти е бил на Еверест, съобщи Нова телевизия.
Освен че е уважаван екскурзовод, Мортън е и един от основателите на The Juniper Fund, организация с идеална цел, която помага на отделни хора и на семейства, пострадали при авантюристична дейност. Работейки в тясно сътрудничество с Дейвид,Young&Brash успели да се сдобият с алпийската екипировка, която той използвал, за да извърши един от най-опасните подвизи на Земята.

След това екипировката била преработена в двеста вратовръзки. "Това е вратовръзка, която е видяла свят, направена е от мъж, който е видял свят", разказва Дайер. Част от печалбата от вратовръзките, които се предлагат в ограничено количество, ще отиде за The Juniper Fund.