Германският производител Opel представи на автосалона в Париж спортната версия на своя компактен лайфстайл модел - Adam S. Моделът е получил пълно спортно оборудване и двигател с мощност 150 к.с., като ще бъде наличен на пазарите от началото на месец ноември.

Дизайнът на Adam S е много близък до този, който Opel представи в Женева с концепцията, носеща същото име. Виждат се спортни брони, заден спойлер и прагове, както и дневни LED светлини, червени спирачни апарати и джанти с размер 17 или 18 инча.

Салонът продължава спортната тема, предлагайки волан с три лъча, седалки Recaro Performance, спортни педали и др. В оборудването на Opel Adam S е включена и инфо-развлекателната система IntelliLink със 7-инчов дисплей.

Задвижването на спортния Adam е поверено на 1,4-литров двигател с турбо, който генерира 150 к.с. и 220 Нм. Той е куплиран с 6-степенна ръчна кутия, като позволява ускорение от място до 100 км/час за 8,5 сек. Максималната скорост достига 200 км/час, а средното потребление на гориво е в рамките на 6,4 л/100 км, сочи информацията от Opel.

Моделът е оборудван също така със спортно окачване, мощна спирачна система и кормилна система с по-директна настройка.

Продажбите на Adam S ще стартират от началото на ноември, когато ще бъдат обявени и цените на модела. Първите доставки към клиенти ще бъдат осъществени в началото на 2015 година.