Трябва да се излезе от тази дупка, в която сме попаднали, така че едно плавно нарастване на цените на тока е неизбежно. Въпросът е това да бъде направено разумно при един широк консенсус в нашето общество. Това заяви пред журналисти служебният премиер Георги Близнашки.
Според Близнашки е редно заедно с вдигането цената на тока да се предприемат и компенсаторни мерки за социално слабите граждани. Създадохме енергийния борд, за да се търси решение на една много тежка ситуация, която се създаде през последната година, каза той.

За предстоящите избори служебният премиер заяви, че е много важно да се осигури спокойствие в навечерието на изборите. Всички български граждани, където и да се намират те по света, имат право да упражняват своето право на глас и ще направим всичко необходимо в тази посока. Ще направим всичко възможно да не допускаме злоупотреби с това право, злоупотреби с гласуване на две места, обеща той.

Според него към момента обстановката била нормална в цялата страна. Близнашки повтори, че са създадени изключително много изборни секции зад граница. Дано зад всичко това да имаме една повишена гражданска активност в деня на самите избори. Това е най-доброто решение, когато българските граждани излязат и упражнят своето право на глас. Тогава всички онези негативни явления, за които говорим през последните години, като купуване на гласове и други злоупотреби ще загубят своя смисъл, добави той.

Преди това служебният премиер присъства на откриването на 126-тата Академична учебна година в Софийския университет.