Най-възрастната манекенка в света стана лице на нова модна кампания, съобщава в. "Дейли мейл".

Дафне Селф, която е красила страниците на "Вог", "Харпърс базар" и "Венити феър", стана лице на нова модна кампания на 86-годишна възраст. Дафне, която е от Балдок, графство Хартфордшър, представя есенната модна кампания "Осмели се да облечеш" на "Трафърд сентър" в Манчестър.

Успешната манекенка определя стила си като "елегантен-фънки" и критикува ултратънките фигури, които често красят днешните модни подиуми. Тя обаче признава, че не се противопоставя на всички трикове на модната индустрия.

"Срамота е, че хората винаги трябва да бъдат толкова слаби за модата, но нямам нищо против обработката на снимките, на моята възраст искам по малко обработка", казва Дафне. Още на младини красивата коса, големи очи и удивителна костна структура на Селф я отличават от останалите модели и дават блестящо начало на кариерата й в модата.

Тя споделя, че родителите й са отговорни за дългата й кариера. "Родителите ми ми дадоха добри гени и здраве и винаги съм се хранела разумно. Винаги съм се опитвала да направя най-доброто от всичко, да остана позитивна и да имам здравословен начин на живот", допълва тя.