Властите в Лихтенщайн разследват Цветан Василев за пране на пари, съобщи БНР, като се позова на свои източници.
Според информация, потвърдена пред БНР от прокуратурата, до държавното обвинение е изпратено запитване, в което се искат подробности за разследването срещу Василев за източването на КТБ.

От Лихтенщайн са поискали информация от Сърбия за статута и причините за започналото екстрадиционно производство срещу банкера, съобщ, като се позова на неофициална информация.

Българският адвокат на Василев - Константин Симеонов, коментира пред БГНЕС, че за пръв път чува информация за разследване на банкера в Лихтенщайн.
"На делото до миналата седмица нямаше нито ред за това. Ако прокуратурата по някакъв начин знае, това не е обективирано в материалите по делото", каза адвокат Симеонов. Той припомни, че през последните седмици се появиха много дезинформации във връзка с Цветан Василев, включително и интервюта, които адвокатът въобще не е давал.

"Не кореспондирам с никого, но въпреки това се появиха мои "интервюта", които не съм давал по сайтовете", каза защитникът на Цветан Василев. "Преди да видя черно на бяло искането на Лихтенщайн не мога да го коментирам. Ако има наистина някакво такова разследване, трябва да видим документи, които са свързани с него. Засега нямам нито от сръбския колега, нито от прокуратурата каквато и да било информация за подобно нещо, нито от г-н Василев", добави Константин Симеонов.