Моделът 918 Spyder е върховото постижение на марката Porsche. През пролетта на 2010-а още прототипа направи бум веднага след премиерата си. Последваха невероятни хвалебствени слова за най-високотехнологичното Porsche. Миналата година по това време този суперкар стана и най-бързият сериен хибрид на култовата немска писта "Нюрбургринг".

След това обаче започнаха проблемите му. В началото на септември тази година компанията Porsche обяви акция за връщане в сервизните центрове на марката, на най-новия си супер автомобил заради проблеми с окачването. Мнозина от експертите продължават да възхваляват 918 Spyder заради изключителната му динамика при това свързана с минимално потребление на гориво.

Последното, както е известно се дължи на хибридния силов тракт, но именно той е причина за високата вероятност от самозапалване. Критиките към супер автомобила продължиха след едно клипче от Канада, на което се вижда как 918 Spyder изгаря напълно. За причината няма официална информация, но по непотвърдена такава, става дума за проблем със силовия тракт.