Революционна нова поредица очаква зрителите на Viasat Nature на 28 октомври, в 21:10 ч. Благодарение на иновативните микроскопски техники на Дейвид Атънбъро ще се запознаем с чудатите „Микро чудовища”. Поредицата пресъздава вълнуващо пътешествие в един свят, който е навсякъде около нас, и все пак е напълно скрит – което го прави още по-удивителен. Милиони насекоми живеят на Земята и всеки един от тези видове запълва различна ниша от гледна точка на оцеляването, храната, пролиферацията, климата и местоположението. Защо те са най-удивителните създания на планетата и как са постигнали това ще разберем в „Микро чудовища”.

На какво е способен човек от любов към кучетата ще ни покаже Пол О'Грейди. Воден от безусловната си любов към тези животни водещият прекарва седем седмици в приют за котки и кучета. Какви са историите на кучетата, как се общува с тях и лесно ли се устоява на изкушението да осиновиш всяко едно от тях. На тези въпроси ще получим отговор в „Пол О'Грейди за любовта към кучета” на 6 октомври, в 17:35 ч.

От домашните любимци ще преминем на диви животни с премиерата „Един лъв на име Муги” на 19 октомври, в 19:20 ч. Актьорът Мартин Клунс с помощта на природозащитника Тони Фицджон помага за рехабилитацията на осиротели малки лъвчета, загубили родителите си от бракониери. Сериалът разказва една легендарна история, която вдъхновява създателите на световно известния филм "Родени свободни". Дали малките лъвчета ще успеят да се възстановят и да се върнат пълноценни в дивата природа, ще научим, ако гледаме поредицата.

От дивата природа пък ще се пренесем в „Зоопарка” на 20 октомври, в 20:00 ч. Сериалът показва отношенията между животните и хората, които се грижат за тях, в една от най-старите и най-известни зоологически градини в света - лондонската. Ще се запознаем с колоритни герои – от пингвина катерач (Rockhopper) Рики – най-непослушният пингвин в зоопарка – до най-старото живо животно в Зоологическата градина в Лондон – гигантската костенурка от Алдабра – Танк.