Агенция Ройтерс публикува коригиран вариант на интервюто с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от миналата седмица със заглавие "Фаворитът на изборите в България е отворен за разговори с други партии".

Така агенцията премахва от заглавието и първия параграф понятието "широка коалиция", след като бившият премиер заяви на страницата си във Фейсбук ден след публикуването на интервюто, че никъде не е говорил за такава коалиция.

Сега коригираният от Ройтерс първи параграф гласи: Фаворитът за изборите в България през октомври заяви в четвъртък, че е готов да проведе разговори с други партии след вота, включително, за да обсъди осигуряването на подкрепа от различни партии за законодателство, така че да се гарантира политическа стабилност.

БГНЕС припомня, че в четвъртък Ройтерс публикува интервю с Бойко Борисов, според което той е готов да обсъди сформирането на широка коалиция след изборите. На следващия ден Борисов реагира в социалната мрежа, като заяви: "Подчертавам, че никъде не съм казал "широка коалиция". "Нужна е политическа и обществена подкрепа по важните за страната сектори, за да изкараме държавата от блатото, в което се намира в момента. Затова трябва да се водят отговорни и конструктивни разговори между политическите сили", написа още Борисов и публикува своя версия за интервюто пред Ройтерс.