Първият сняг няма да ни изненада през октомври. Сняг в равнинната част не се вижда, съобщиха от НИМХ.
Метеоролозите са категорични, че информацията, която се публикува в медиите за сняг през октомври не е от тях, съобщава БГНЕС. Месецът е нормален, с температури около средните. Валежите, които се очакват също са около средните и прогнозата не сочи никакви апокалиптични анормални температури или валежи. От 2 октомври започва пренос на въздушни маси от североизток, а с него ще се понижат и температурите. Тогава освен по дебелите дрехи, не бива да забравяме и чадъра, защото се очаква и облачността да е по – често значителна, но с предимно слаби превалявания. Така ще бъде до към 9 -10 октомври.

Утре над страната ще бъде отново слънчево и почти тихо. Минималните температури сутринта ще бъдат между 6° и 11°, по морския бряг до 14°.

Дневните температури ще се повишат още малко и максималните ще бъдат между 21° и 26°, в София около 22°. Слънчево ще бъде и над планините. Вятърът ще е слаб от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра около 10-11°. По Черноморието ще бъде слънчево със слаб вятър. Максималните температури ще бъдат около 22-24°. Температурата на морската вода е 18-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.