Джордж Клуни и Амал Аламудин официализираха брака си на гражданска церемония във Венеция днес.

Младоженците, които организираха пищна сватба в присъствието на звездни гости в събота, пътуваха с лодка до кметството на града, където официално бяха оженени от бившия кмет на Рим Валтер Велтрони. Той ръководи и церемонията им в събота.

Клуни беше облечен в тъмносив костюм, а британската адвокатка носеше бял панталон и жакет, а на главата си имаше шапка с голяма периферия.
Двамата си тръгнаха от кметството десет минути по-късно и бяха отведени с водно такси.

Гражданската церемония бележи края на дългото сватбено тържество.
Сред звездните гости на церемонията в събота бяха Мат Деймън, Синди Крауфорд, Емили Блънт и Боно.
Това обаче не е единственият тоалет на Амал от тридневната сватба.

Италианецът Джанбатиста Вали, например, е дизайнер на една от роклите на Амал Аламудин, които тя е избрала за престоя си във Венеция.
Става дума за късата бяла рокля с бродирани розови и лилави цветчета. Облото деколте и дългите дантелени ръкави леко напомняха за образа ѝ на булка.
Говорител на Вали разкри, че роклята е изработена от коприна, но не е създадена специално за Амал.

Адвокатката избра дрехата от минала колекция на дизайнера, а той от своя страна я преправи за нейните мерки. Модната къща на Вали е любима на много холивудски знаменитости, като Пенелопе Крус, Натали Портман и Хали Бери.

Огромният шум около роклята на Амал допринесе за рекламната кампания на новата по-достъпна линия на дизайнера. Колекцията Giamba, представена в Милано по-рано този месец, има за цел да допълни досегашните модели, като са включени и къси рокли, подобни на тази на Амал. Колекцията ще бъде пусната в продажба в началото на 2015 г.

Освен с рокля на Джанбатиста Вали, съпругата на Джордж Клуни бе забелязана във Венеция и с модели на Алекзандър Маккуин и Долче и Габана.