Седми човек от евролистата на "България без цензура" (ББЦ), структурите в Смолян, Девин и Доспат, както и представители на Гражданско сдружение "СИЛА" напускат партията на Николай Бареков.

Това обявиха на пресконференция в БТА Хари Гарабедян, досегашен градски председател на организацията в Пловдив и бивш кандидат за евродепутат, бившият заместник-председател на ББЦ Ангел Славчев и Борислав Райчев, председател на "СИЛА".

Причините са липса на каузи, на борба с монополите и едноличното взимане на решенията в партията. Не се толерира присъствието ни в партията, не одобряваме и коалиция с Христо Ковачки, обясни още Борислав Райчев, председател на "СИЛА".

Напускащите партията на Николай Бареков не са съгласни и с обявените намерения за блокада на българо-турската граница от 1 октомври до вота, за да не се допускат автобуси с избиратели от южната ни съседка. Не е това начинът да се реши проблемът с турските секции, това е популизъм, коментира световният шампион в ММА сериите Станислав Недков-Стъки, който също се разграничи от Николай Бареков.

От Пловдив ще бъде изпратен един автобус за блокада на границата, без решение на Националния съвет на партията и допитване до градското ръководство, просто се спуска отгоре, добави Хари Гарабедян, досегашен градски председател на организацията в Пловдив, който също напуска ББЦ.
Отцепниците от ББЦ обявиха, че след изборите ще решат дали да останат в политиката. По-скоро ще правим нещо, коментира Красимир Манов, който неотдавна напусна ББЦ.