Италианецът Джанбатиста Вали е дизайнер на една от роклите на Амал Аламудин, които тя е избрала за престоя си във Венеция.

Адвокатката Амал Аламудин се омъжи за актьора Джордж Клуни в събота във Венеция. По-голямата част от първия си ден като г-жа Клуни тя прекара в късата бяла рокля с бродирани розови и лилави цветчета. Облото деколте и дългите дантелени ръкави леко напомняха за образа й на булка.

Говорител на Вали разкри, че роклята е изработена от коприна, но не е създадена специално за Амал. Адвокатката е избрала дрехата от минала колекция на дизайнера и е преправена за нейните мерки. Модната къща на Вали е любима на много холивудски знаменитости, като Пенелопе Крус, Натали Портман и Хали Бери.

Огромният шум около роклята на Амал допринесе за рекламната кампания на новата по-достъпна линия на дизайнера. Колекцията Giamba, представена в Милано по-рано този месец, има за цел да допълни досегашните модели, като са включени и къси рокли, подобни на тази на Амал. Колекцията ще бъде пусната в продажба в началото на 2015 г.

Освен с рокля на Джанбатиста Вали, съпругата на Джордж Клуни бе забелязана във Венеция и с модели на Алекзандър Маккуин и Долче и Габана.