Аварийни екипи отстраняват проблеми по железопътната мрежа тази сутрин, поради което до 13 часа движението е преустановено, информират от НКЖИ.

Около 06.30 часа днес е преустановено движението на влаковете в междугарието Курило-Реброво по път № 1, Тунел № 3, поради счупен токоснемател на електрически локомотив, който е разрегулирал контактната мрежа. Аварийната група на подрайон "Илиянци" към ДП НКЖИ работи на мястото.

По-рано днес, в междугарието Казичене-Мусачево-Столник, неизвестни лица са направили опит за кражба на контактна мрежа, поради което е преустановено движението в района.Аварийните екипи на НКЖИ своевременно са установили провисване на контактния проводник и незабавно са започнали работа по възстановяване на повредата.

Седем влака са били пренасочени по обходен маршрут през гара Илиянци, с цел да няма забавяне на пътници. Незабавно е създадена организация и по осигуряването на 2 допълнителни влака, които да превозват пътниците по направление София-Казичене – София. Очаква се около 13.00 ч. движението да бъде възстановено.