На 27 декември 2013 г. се навършват 10 години от атентата с кола-бомба срещу воена база „Индия" в Кербала, Ирак, при който бяха убити петима български военнослужещи и десетки други бяха ранени. За да отдадат почит на своите колеги, на 27 декември 2013 г. военнослужещите в гарнизоните от Сухопътните войски и по родните места на загиналите в атентата ще почетат с възпоменателни церемонии и едноминутно мълчание паметта на майор Георги Качорин, старши лейтенант Николай Саръев и офицерските кандидати Иван Инджов, Антон Петров и Свилен Киров.
На този ден от 10.30 ч. в района на военно формирование 22 160 - Плевен ще се проведе ритуал по откриване на паметна плоча на военнослужещите от състава на бившата 5-та Шипченска механизирана бригада, загинали при участието си в операцията на Коалиционните сили за стабилизиране и възстановяване на Ирак: офицерски кандидат Иван Инджов, офицерски кандидат Свилен Киров, офицерски кандидат Гърди Гърдев и офицерски кандидат Димитър Димитров.
От 11.00 ч. същия ден в района на 61-ва механизирана бригада-Карлово ще бъде отслужена панахида в параклиса „Свети Мина". Военнослужещите ще поднесат цветя на паметника на загиналите в борбата против тероризма.
Военнослужещи от военните формирования 34 750-Карлово и 26 400-Благоевград ще присъстват на възпоменателната церемония в памет на майор Георги Качорин в с. Горно Драглище, община Разлог. Същия ден в гробищния парк на гр. Русе изпълняващият длъжността командир на 68-ма бригада Специални сили полковник Михаил Попов и военнослужещи от формированието ще участват във възпоменателна церемония и ще се поклонят на гроба на офицерски кандидат Антон Петров. По същото време в гр. Крумовград заместник-началникът на щаба подполковник Николай Николов и военнослужещи от 68-ма бригада Специални сили ще отдадат почит на гроба на старши лейтенант Николай Саръев. Командирът на военно формирование 54880 подполковник Станислав Славов и военнослужещи от гарнизоните Казанлък и Плевен ще положат цветя на гроба на офицерски кандидат Иван Инджов в гробищния парк на гр. Казанлък. В гр. Добрич капитан Дамян Димитров - помощник в отделение „Тактическо" на военно формирование 54060 - Шумен и военнослужещи от формированието ще отдадат почит на гроба на офицерски кандидат Свилен Киров.
На всички възпоменателни церемонии в памет на загиналите бойци ще бъдат положени цветя от името на командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов.