Русе се присъединява към националната кампания "България чете", обявена от Министерството на културата и преминаваща под егидата на президента Росен Плевнелиев. Голямото четене ще се проведе едновременно в големите български градове, начело със София.
Под мотото на кампанията, което гласи "Чети с мен, доведи приятел", Регионалният инспекторат по образованието и СОУ с преподаване на немски език "Фридрих Шилер" канят в неделя от 11 ч в двора на Дойче шуле ученици, учители, литератори, родители, общественици. Всеки може да донесе любимата си книга и да прочете откъс от нея. Различни ателиета ще дават възможност на млади и не толкова млади да преоткриват прелестта на четенето. Участниците ще разменят книги и мнения за литературата. 
Час по-рано регионална библиотека "Любен Каравелов" и ВН кафе-библиотека също ще се присъединят към кампанията. Четенето на глас ще премине в ВН на улица "Добруджа", където водещ ще бъде русенската писателка Мира Душкова. Подготвени са дискусии, забавни игри и куп изненади.