Атакист номер 1 остава без депутатската си заплата за дълго време, след като висш функционер на НФСБ запорира трудовото му възнаграждение. Заплатата на Волен Сидеров е блокирана на 14 декември тази година със запорно съобщение, под което стои подписът на частен съдебен изпълнител Ивелина Божилова.

Ищецът е съпредседателят на НФСБ Валентин Касабов. Той обясни, че Сидеров му дължи 5000 лева обезщетение, след като е спечелил срещу него съдебно дело за клевета и обида. "Този човек изрече срещу мен много гнусни клевети и обидни квалификации. Мисля, че беше през 2010 година в изявление пред в. "Уикенд". Аз заведох дело срещу Сидеров и го спечелих. Той обаче отказваше дълго време да изпълни съдебно решение. Затова заведох изпълнително дело", обясни Валентин Касабов.

Той обясни, че това е прецедент в историята на Народното събрание. За първи път заплата на депутат е запорирана. Освен петте хиляди лева, постановени от съда по делото за клевета, Волен Сидеров ще трябва да плати на Валентин Касабов и още 1990 лева, натрупани от законните лихви върху сумата. Заедно с разноските по изпълнителното дело сумата набъбва на 8760,99 лева.