Днес – 26 септември, една от любимите български тв водещи – Мария Игнатова, има рожден ден и навършва 35 г.
Игнатова е позната като ко-водеща на предаването „Господари на ефира”, а сега я виждаме и в дует с Алекс Раева на сцената на музикалното шоу „Х фактор”.
Родена е в София през 1979 г., а 10 любопитни факта от биографията ѝ можете да научите сега:

1. Игнатова е родена на 26 септември - Европейският ден на езиците и Световният ден на сърцето.

2. Любопитен факт е, че е учила Моден мениджмънт в Холандия, но така и не завършва тази специалност. По-късно се записва и учи Телевизионна журналистика.

3. Сега я виждаме като водеща на развлекателни шоупрограми, но тя е работила и като спортен журналист.

4. Може би не знаете, но Игнатова всъщност може да пее. Това качество демонстрира не само в първото издание на "Като две капки вода". Тя има и три студийни записа – "Не ме търси", "Искаш" и "Невъзможно".

5. Мария Игнатова е горда майка на момченце – Виктор, който е плод на любовта ѝ с бизнесмена Петко Димитров. От години тя и Димитров са разведени, но са в прекрасни отношения.

6. Партньор на Мария Игнатова освен в "Господари на ефира:, но и в реалния живот, е обичаният актьор Димитър Рачков. Светски издания непрестанно събират и разделят звездната двойка, но истината е, че двамата живеят заедно и щастливо от години.

7. В интервю за Vesti.bg Мария споделя, че първата мисъл, с която се буди сутрин, е: „Кафе! Веднага!”.

8. Ако беше супергерой, нейната тайна сила щеше да е... да бъде невидима.

9. Сред любимите музиканти на актрисата са групите „Тото”, „А-ха” и Крис Риа.

10. На въпрос кои са най-ценните хора в живота ѝ, тя казва: "Толкова са много! Синът ми държи първото място, но всеки, когото съм допуснала в сърцето си, за мен е незаменим и единствен!"