През нощта времето над страната ще бъде облачно. На много места ще продължи да вали, като значителни ще бъдат валежите в Източна и най-вече Югоизточна България. Ще духа северен вятър, в Източна България предимно умерен. Минимални температури между 8 и 13°, в София около 8°. Утре все още на много места ще има валежи, които през деня постепенно ще спрат, а по-късно и облачността от запад ще започне да намалява.

Дъждовно ще бъде през целия ден в Югоизточна България, където и количествата на валежа ще са значителни. Северният вятър ще се усили и в Източна България ще бъде силен, по морския бряг и бурен. Максимални температури, предимно между 12° и 17°, в София около 12°, съобщиха от НИМХ към БАН.

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и през деня ще продължи да се повишава.

Над планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 1800-2000 метра от сняг. Ще духа силен северен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 8°, на 2000 метра около 2°.

Над Черноморието ще бъде облачно, дъждовно и много ветровито. Значителни валежи ще има на юг от Бургас. Вятърът ще е силен и бурен от север. Максимални температури 14-16°. Температурата на морската вода е 17-20°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.