Гръцката полиция е осуетила опит да се продаде най-малко едно бебе в град Трикала в северната част на Гърция, съобщава сайтът GreekReporter.

Двама гръцки полицаи се представили като двойка без деца, която иска да осинови бебето незаконно. Арестували са една българка, готова да продаде новороденото си за 8000 евро.

Според trikala.gr полицията е установила контакт с майката чрез местни нотариус и педиатър. Срещата и арестът са се случили в детската клиника в Трикала. Лекарят, който участва в престъплението, също е арестуван. Нотариусът се разпитва, за да се определи до каква степен е замесен в криминалното деяние.

Незаконното осиновяване и трафикът на бебета процъфтяват и са печеливши в Гърция. Степента на раждаемост е ниска, а процедурите за законно осиновяване са ужасно бавни.

Според гръцкото правосъдно министерство в страната има десетки случаи на търговия с малолетни и случаи на незаконно осиновяване. В много от случаите са замесени лекари, както и частни клиники.

Разследването на подобни случаи се засили от миналата година насам, когато в ромски лагер бе намерена родената у нас Мария, станала известна като Русия ангел.