Проучване установи кои са перфектните мъжки черти, според женския пол.

Когато дамите говорят за перфектни черти, те обикновено посочват знаменитости. Компанията, провеждаща изследването, издаде любимите на дамите черти сред звездите до 30 и над 30 години и създаде интересни модели, съобщи в. "Дейли мейл".

Идеалът за зрял мъж съчетава косата на Джордж Клуни с очите на Брадли Купър, докато при по-младия чертите са на Хари Стайлс, Райън Гослинг и Зак Ефрон.

Перфектният мъж до 30 години е с косата на Хари Стайлс, с брадичката на Райън Гослинг, сините очи на Зак Ефрон, носа на Джейми Дорнан и наболата брада на Робърт Патинсън.

По-възрастното идеално лице комбинира сивеещата коса на Джордж Клуни и брадата на Дейвид Бекъм. Очите са на Брадли Купър, а челюстите - на Дейвид Ганди. Носът е на Брад Пит.

Изследването показа още, че според жените по-възрастните мъже изглеждат по-добре с нормална брада, а не с едва набола. Тя подхожда само на младежите.

Хирургът Асим Шахмалак, създал образите след изследване, каза, че мъжете, които се подлагат на трансплантация на коса, искат да получат прическите на Джордж Клуни и Дейвид Бекъм.

"Виждали ли сте някога Дейвид Бекъм или Джордж Клуни с лоша прическа? Независимо как се подстригват, те изглеждат страхотно. Същото важи и за брадата - може да са гладко избръснати, с едва набола или с голяма брада, но изглеждат фантастично" - каза той.