Тараумара - ТРАУМАРИТЕ НЕ БОЛЕДУВАТ, ПРОБЯГВАТ 200 КИЛОМЕТРА, ПИЯТ РАКИЯ ОТ ГЪРМЯЩИ ЗМИИ
Супер силни, не боледуват от рак, инсулт, те са неразгаданата тайна на планетата ни – свръх хора от мистичното индианско племе Тараумара, което живее на дъното на Меден Каньон в планината Сиера Мадре, Северно Мексико. Описанието за тях, още в легендите е: стройни, недосегаеми, неимоверно силни. Съвременната медицина обаче и до днес няма обяснение на въпроса, свързан с физиката им. Учените ги смятат за практически неразрушими биоекземпляри, които не боледуват от сърдечно-съдови заболявания, диабет и дори не знаят за съществуването на „болестите на нашето време”.
Още по-шокиращо е, че супер хората от Тараумара остават в невероятна физическа форма дори и след 90 години. Когато умират, това става от дълбока старост, а не заради някакво заболяване.
Друга характерна особеност на Тараумара е невероятното вътрешно равновесие и спокойствие, които притежава всеки един от тази загадъчна раса.
Тараумарите са най-невероятните супер атлети на земното кълбо! Притежават свръхестествена издръжливост и са способни да тичат дни и нощи без да се изморяват по почти отвесни терени, което минава границите на човешките възможности.
Средностатистическият тараумара е способен да избяга 160 – 200 километра наведнъж и да се възстановят почти веднага за следващото бягане.
Интересното за тях е и абсолютният пацифизъм. В речника на този народ дори не съществуват думите насилие, завоюване, жестокост. Тараумарите живеят в общество, в което няма наказания, защото няма и престъпления. Няма социални прослойки, защото няма бедни и богати. Те дори нямат парични единици. Обществената им система не вярва в стойността на нищо материално.
Друг шокиращ факт е, че Тараумара са невероятни веселяци и вдигат апокалиптични двудневни купони, на които изпиват огромни количества изпепеляваща гърлото ракия, наричана лечугила. Тя се приготвя от труповете на гърмящи змии и смола от кактуси.
Ето това представлява тази изумителна раса от свръх хора, която съществува само на „две крачки” от небостъргачите на Тексас – траумара!