За трета поредна година екипът на “Българска история” поставя началото на инициативата “Да обиколим българските училища”. Идеята за начинанието се заражда през месец март 2013, а изпълнението се изразява в посещения на учебени часове в училища в различни краища на страната и изнасянето на уроци по родолюбие. В уроците с продължителност от 40 минути до 1 час главно чрез собствено изработени материали - видео, мултимедия, колажи и игри, се представя историята по един различен и интригуващ начин, а вниманието на учениците е привлечено от ентусиазма и обичта към историята на младите лектори, които са добър и възприемащ се пример за подрaжание.
От началото на обиколките до днес, екипът се е отзовал на поканите на над 60 учебни заведения и читалища в 50 населени места в страната. Имайки предвид бързо нарастващия интерес към инициативата, както и предстоящата премиета на филмовия проект “Швейцарецът с българско сърце”, част от който от “Българска история” предвиждат да включат в съдържанието на уроците, очакванията са броят на предложенията за гостуване и аудиторията да се увеличат през тази учебна година.
Във връзка с уроците по родолюбие, екипът е разработил мобилно приложение с игрови характер, което цели да предизвика интереса на учениците към българските история, спорт, музика, кино, литература, езикознание. От септември “Въпросник” е наличен за Android и е безплатен.