Въоръжен мъж се барикадира в къщата си в Бузовград рано тази сутрин. След няколко часова акция мъжът бе арестуван.

Барикадиралият се мъж се оказа въоръжен. Той бе произвел изстрел и след това се бе затворил в дома си, намиращ се в близост до болницата за лечение на деца с физически и умствени увреждания. На мястото до приключване на инцидента останаха полицейски коли и полицаи, които бяха обградили къщата.

Ибрям, това е името на мъжа, излезе от дома си без насилие и веднага бе задържан от служителите на реда. Той е пенсионер, работил е като оръжейник във военния завод "Арсенал" в Казанлък. Негови съседи не потвърдиха информацията, че е освидетелстван като психично болен. Те обаче заявиха, че напоследък се е държал доста неадекватно и е избухвал и за най-дребно нещо. Изстрели са се чували редовно от дома му.

От полицията съобщиха само, че сигналът към телефон 112 е получен още в 01.50 часа през нощта. Ибрям бе задържан след 05.00 часа сутринта. Според информацията от полицията 62-годишният мъж е бил в нетрезво състояние и имало свада със съседи от селото. При скандал Ибрял побягнал към дома си и по пътя произвел изстрели с оръжие.

Към момента все още не е ясно с какво оръжие е стрелял Ибрям. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е прокуратурата. Продължава изясняването на обстоятелствата по случая.

БГНЕС припомня, че на 14 март тази година 53-годишният Петко Петков от Лясковец стреля по командоси, които отишли да го обезвредят в дома му заради серия от сигнали на хора, че е опасен. При престрелката загина Емил Шарков от Специализирания отряд за борба с тероризма, а трима негови колеги бяха ранени. Драмата се разигра в дома на барикадиралия се Петко, близо до училището в Лясковец.