„Всеки българин трябва да знае, че обявяването на независимостта всъщност започва от тук, от Русе, от Две могили. Българската декларация на независимостта е писана тук. Много се вълнувам, защото винаги съм считала, че Русе е моя политически дом“, заяви минути след като поднесе цветя пред Паметника на свободата Меглена Кунева. Тя избра да почете празника в Русе заедно с водача на русенската листа на Реформаторския блок Румен Христов и подгласничката му Даниела Везиева.
„Даниела Везиева е първата жена в листата и искам съвсем откровено да кажа: „Подкрепете жените!“ Има нужда от повече жени в българската политика, защото така ще успеем да намерим най-добрия начин да задържим децата тук. Здравеопазването и образованието никога няма да бъдат оставени на втори план от нас. Ще работим заедно и за бизнес средата“, заяви още Кунева.
„Днес е важен ден в българската история. Още в първата декларация, която прокламира независимостта на България, се говори за цивилизационния избор. Години по-късно ние стигнахме до извода, че без него България не е на прав път. От европейски Русе очакваме подкрепа за реформаторите, защото само те могат да потвърдят правилния път на България“, заяви Румен Христов.
„Русенци, ние искаме да останем първия град, какъвто винаги сме били. Подкрепете ни, за да си върнем първия европейски град на България“, призова и Даниела Везиева.