През следващото денонощие времето ще бъде доста динамично. През нощта и утре облачността над страната ще бъде променлива. Преваляванията ще са на отделни места, главно в планинските и северните райони. Вятърът ще е все още предимно слаб, от запад. Минималните температури ще са между 12° и 17°, в София 14°. Максимални - между 24° и 29°, в София 24°. По-късно през деня и вечерта, с усилване на вятъра от северозапад, ще започне да нахлува студен въздух. През нощта срещу вторник в северозападната половина от страната ще има валежи от дъжд, в отделни райони интензивни и придружени с гръмотевици. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи „Фокус”.

Над Черноморието ще има променлива облачност, по-често значителна над северното крайбрежие. Вероятността за валежи през деня е малка. Вятърът ще е от юг-югоизток, но през нощта срещу вторник бързо ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максимални температури - между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала по северното крайбрежие, 1-2 бала - по южното.

Над планините преди обяд ще има и слънчеви часове, но след обяд облачността ще бъде по-често значителна. На места ще превали краткотрайно. По-интензивни ще са преваляванията привечер и през нощта срещу вторник, когато и температурите ще се понижават. През деня вятърът ще е от запад, умерен до силен, но вечерта ще започне да се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са все още високи: на 1200 метра - около 20°, на 2000 метра: 14°.

Във вторник ще бъде доста ветровито, а с вятъра ще продължи да нахлува студен въздух и температурите през деня ще се понижават. На места отново ще превали, като повече ще са валежите в източната половина, а в северозападните райони ще е почти без валежи. Към края на деня от запад облачността ще започне да се разкъсва.

В сряда вятърът ще отслабва, а облачността бързо ще намалее, над почти цялата страна до предимно слънчево. Ще се понижат и минималните температури, особено в Югозападна България, максималните съвсем слабо ще се повишат. В четвъртък денят ще започне със слънчево, почти тихо и хладно време; по-късно от запад ще се появи висока и средна облачност; ще се затопли още малко.