Футболистите на Дунав Русе победиха Доростол Силистра с 6:0 в мач от шестия кръг на Североизточната "В" група.

Двубоят на Градския стадион в Русе премина изцяло под диктовката на "драконите", които продължават да са едноличен лидер в класирането. Още в първата по-опасна ситуация пред вратата на гостите падна и първият гол. Мирослав Будинов прати топката в мрежата, като засече с глава центриране след ъглов удар в седмата минута.

Последваха пропуски на Йордан Димитров и Георги Чакъров, чиито стрелби минаваха в непосредствена близост до гредите на съперника, но от външната им страна. Все пак в 15-та минута резултатът бе удвоен. Йордан Димитров реализира за 2:0 и заслужи аплодисментите и на част от баскетболните шампионки от Дунав 8806, които също бяха дошли да подкрепят футболистите.

До края на полувремето резултатът остана непроменен, като с нови пропуски за дунавци се отличиха Атанас Атанасов, Ивайло Раденцов и Мирослав Будинов.

Димитров бе сред най-активните в предни позиции за дунавци и заслужено реализира отново. В 60-та минута той се оказа най-съобразителен в полето на гостите и вкара за 3:0.

Само 4 минути по-късно Андреас Васев направи 4:0, след като бе изведен отляво и прати топката в мрежата с нисък удар в левия ъгъл на противниковата врата. Въпреки че заложи на повече височина при подобна ситуация в 70-та минута, Мартин Иванов вкара за 5:0. Чакъров успя веднъж да уцели напречната греда малко по-късно, но това не го отказа и той също реализира за 6:0 след пробив в полето на гостите в 88-та минута.

Така след 6 мача русенският състав продължава да е едноличен лидер в класирането на Североизточната "В" група с актив от 16 точки и голова разлика 29:3. В следващия кръг "драконите" гостуват на Провадия на 27 септември, събота, от 17 ч.

Междувременно на 24 септември, сряда, от 16 ч. Дунав посреща Раковски в среща от първия кръг на турнира за Купата на България на Градския стадион в Русе.