33 часа продължава вече ефективният протест на миньорите в бургаската мина "Черно море". Медицински екип следи здравословното им състояние. Няма работници, напуснали рудника през нощта.

61 работници са на 300 метра под земята в рудника. Техни колеги им носят храна и вода. Очаква се към протестиращите по-късно да се присъединят още работници. От миньорски синдикат казаха, че действията на миньорите вече са спонтанни, а напрежението в рудника е много голямо. По-късно те, заедно със семействата си, се подготвят за повторна блокада на пътя Бургас-Слънчев бряг.

Въпреки обещанията, че Националната електрическа компания ще изплати сумата от 270 000 лева, за да могат работниците да получат заплатите си, до момента пари по сметката на бургаската мина "Черно море" не са постъпвали.

Междувременно двама мъже бяха изкарани от рудника в тежко състояние. Единият е със сърдечен проблем, а другият направил хипертонична криза, казаха хората от спасителния екип.

Рудникът, в който са се събрали протестиращите, се намира на четири километра от входа на галериите. Влошава се състоянието на работниците. Много от тях са с повишено кръвно налягане, оказва им се помощ на място, но те отказват да напуснат рудника.

"Двамата миньори, които бяха изведени, са били в прединфарктно състояние", каза началникът на спасителната служба в мината Петър Неделчев. "61 протестиращи работници са се събрали на тясно, влажно и запрашено място и всеки следващ час крие риск не само за здравето, а за живота им", допълни Неделчев.