Преди минути с решение на БЕХ е уволнен изпълнителният директор на АЕЦ "Козлодуй" Иван Генов, съобщава tribali.info. За нов изпълнителен директор е назначен доказаният специалист и бивш шеф на централата Димитър Ангелов.
Ангелов е роден на 14 декември 1949 г. в Хасково. Той е възпитаник на Московския енергетичен институт. Специалността му е атомни електрически станции и установки. Има и магистърска степен по икономика от Стопанската академия в Свищов. Новият изпълнителен директор на АЕЦ “Козлодуй” е минал през всички нива в йерархията. Започнал е трудовата си биография като главен дежурен на 440-мегаватовите 1-ви и 2-ри енергоблокове, “наливал основите” на 3-ти и 4-ти, а сетне опитът му на професионалист е ползван при пусковете на хилядниците 5-и и 6-и блок. От 1 юли 2000 г. Ангелов е главен инженер на Електропроизводство-2.

Любопитното е, че на 27 август 2009 година той бе назначен за изпълнителен директор на централата и тогава той отново наследи уволнения Иван Генов. Оставка днес е подал досегашният зам.-изпълнителен директор на АЕЦ Александър Николов, който през 2009 година беше уволнен именно от Ангелов, заради отказа му да освободи кабинета си и да приеме друга длъжност.