След много силно представяне и страхотен риболов, отборът на Видракс закономерно спечели Републиканското първенство по улов на шаран.

Победителите успяха да уловят впечатляващите 266.46 кг. риба във всички кръгове и получиха общо 11 наказателни точки.

Втори в генералното класиране се нареди Лидер с 261.19 кг. уловена риба и 12 наказателни точки, а трети остана Моселла с улов от 236.65 кг. и 14 наказателни точки.

Домакин на III-ти последен кръг от Републиканския шампионат по улов на шаран към Българска федерация по риболовни спортове (БФРС) беше яз. Гарваново край град Хасково.

Техническата комисия към секцията избра предварително секторите за състезанието, с цел да се подберат най-добрите места за риболов.

Очаквано състезанието протече изключително динамично, като почти до последния час отборите в призовата класация си сменяха местата. Рибите във водоема бяха много борбени, като средното тегло на масовите шарани беше 4-6 кг. Най-голямата риба за състезанието беше амур с тегло 12.60 кг.

В момента яз. Гарваново има най-добрите условия в страната за шаранджийски състезания. Общото тегло на уловените риби за този кръг достигна почти 1 тон. За трите кръга пък отборите уловиха 2552 кг, което е абсолютен рекорд за републиканския шампионат.

За следващата година председателят на секцията Дончо Петров планира да направи първенството още по-атрактивно и да подобри организацията.

На 21 септември българският национален отбор заминава за Световното първенство по улов на шаран в Италия, на езерото Пиетрафитта. За участие в него се класираха отборите на Номиком, Майсторски риболов и Моселла. Капитан на отбора ще бъде Дончо Петров.