През нощта ще се изясни. Но все още в източните райони ще духа до умерен северен вятър . Минималните температури сутринта ще са между 8° и 13°, по Черноморието до 16°, в София 10°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, предаде Фокус.

Утре вече времето ще бъде предимно слънчево, а вятърът до обяд и по Черноморието ще отслабне. Дневните температури ще са с 2-3° по-високи, максималните в повечето места между 21° и 26°. Сутринта на места в низините и котловините видимостта ще бъде намалена.

И по Черноморието ще преобладава слънчево време. Вятърът до обяд ще отслабне, а по-късно през деня ще е слаб от изток. Максимални температури около 23°-24°. Вълнението ще е 3-4 бала с тенденция на отслабване. Температурата на морската вода вече е 22°-23°.

И по планините ще е предимно слънчево. Вятърът по билата ще е до умерен, преди обяд от север, след обяд ще стане от запад. Дневна температура на 1200 м.н.в около 16°, на 2000 около 9°.

В събота сутринта ще е слънчево. На места в низините видимостта ще е намалена. След обяд облачността ще се увеличи, но само на отделни места ще превали слабо.

В неделя и понеделник ще има променлива, често значителна облачност. Ще има и превалявания, на повече места в Северна България и планинските райони. Ще духа слаб западен вятър. Температурите ще останат без съществена промяна.