Вероятно сте забелязали, че всеки един ден от седмицата носи определена енергия и настроение със себе си. Това отчасти зависи от звездната карта и от някои планети, които са водещи тогава.
Имаме любими дни, такива, в които започваме ново начинание и други, които нямаме търпение да свършат. Но възползвайки се от астрологическото значение на всеки един ден от седмицата, ние можем значително да подобрим своя ритъм на живот. Вижте как.

Понеделник
Първият ден от седмицата е наричан лунен ден. Тогава ние обръщаме повече внимание на емоциите, настроенията и сенчестата страна на живота. За много хора петък е дългоочакван ден, а понеделник е определян като един от най-трудните. И това не бива да ви учудва, тъй като тогава Луната често носи със себе си хаотична и непредсказуема енергия.
Ето защо е добре всеки понеделник да се обръща внимание на фазата, в която се намира луната. В този ден е добре да се отдадете на медитация, сън, тихо време, почивка, релакс и да избягвате да започвате нови дейности.

Вторник
Вторият ден от седмицата е денят на агресивния Марс. Вторник се смята за движеща сила в работната седмица. Ден, в който се дава тласък на производителността, конкуренцията, ефективността, решителността и приключването на някое начинание. Това е подходящото време за завършване на стари проекти, но също така и за стартиране на нови.
Винаги във вторник се възползвайте да давате тласък на вашите нови идеи, да довършите списъците със задачи, да направите някакво прочистване на работното място, да посетите семинар или друго обучение.

Сряда
Сряда е ден на Меркурий, който е пратеник на небесата. Ако планирате бизнес срещи, организирайте ги за този ден. В сряда комуникацията върви гладко и най-вече е ефективна. Това е ден, в който може да постигнете синхрон със себе си и служебните задължения.
Сряда е подходяща за провеждане на важни разговори с колеги или партньори, за кратко пътуване, за маркетингови дейности, преговори. Тогава имате положителната енергия за благоприятно общуване.

Четвъртък
В четвъртък управлява Юпитер и денят се смята за най-продуктивният ден от седмицата за бизнеса. Юпитер запалва огъня и ни кара да се движим, да разширяваме своите идеи, граници. Това е една изключително оптимистично планетарна енергия, която може да се усети през целия ден, когато се настроим към нея.
Ако ви предстоят преговори, подписване на договори, уреждане на финансови въпроси, баланс на лични средства, изберете четвъртък, за да имате дългосрочни положителни резултати.

Петък
В петък може да усетите влиянието на планетата Венера. Тогава се усеща енергия на любов, повишено настроение, комфорт, чувственост, страст, доброта. Тази положителна нагласа при много хора е продиктувана и от настъпващия край на работната седмица. Денят е подходящ за много романтика, релакс, удоволствия, лукс.

Събота
В събота ще усетите енергията на Сатурн. Денят е смятан за един от най-благоприятните, защото дава енергия за производителност и завършване на отложени задачи. Подходящ е за планиране на новата работна седмица, за поставяне на акценти.
Енергията на Сатурн ще доведе до положителни резултати за всеки един планиран ден. Възползвайте се да довършите някакви стари служебни задачи, да планирате, учите, да свършите домакинска работа, запишете нови идеи.

Неделя
Неделя е ден, който се владее от Слънцето. Тогава се усеща енергия за яснота, жизненост и чувство за благосъстояние. Подходящ е за отдаване на близки и приятели. За споделяне, изразяване, осветление и растеж. Позволете си повече да релаксирате, да засадите свежи цветя в градината, да пазарувате, пригответе кулинарни изненади.