Малко след коледните празници на 2013-та година животът на малкия Радослав Дойчев от Бургас и на цялото му семейство се обръща с главата надолу. Вместо весели усмивки преди Нова година семейството научава страшната новина – детето им има злокачествен тумор на лицето. За цялото семейство празниците приключват дотук. И започва борбата.
След като става ясно, че Радо има рак, а шансовете за лечение в България са минимални, семейството се свързва с известната тв водеща Нана Гаудиш. Тя им дава първите насоки в борбата и им помага да заминат на лечение в Израел. Момченцето е прието в болница в Тел Авив. Там му е поставена жестоката диагноза rhabdomyosarcoma, 3-та степен, или по-ясно казано агресивен тумор на меките части на лицето. За Радо приключват детските игри и започва тежко лечение – химиотерапии, които го приковават към леглото по цял ден след, повръща, краката му треперят.. До него е майка му Румяна, която трудно издържа на кошмара да вижда всеки ден безпомощното си дете. Сили й дава единствено надеждата. Дните текат бавно и тежко за всички. След първия скенер обаче родителите на Радо за първи път от месеци насам чуват добрата новина – лечението върви добре, туморът започва да се стопява. Заедно с него обаче се стопяват и парите, събрани за лечението на Радо.

През август месец, малко преди края на лечението, от болницата информират родителите, че детето е на път да оздравее напълно, без да се прави тежка лицево-черепна операция. Туморът е изчезнал почти напълно. За последващите химио- и лъчетерапия обаче са нужни още средства. Сумата от 47 000 евро е непосилна за семейството, което вече веднъж е събрало с огромни заеми началната сума за лечението от 163 000 евро.

Семейството на Радо моли всички, които могат да помогнат на момченцето им да живее да дарят средства на посочената банкова сметка. И да върнат усмивката на детето им. /БЛИЦ

Имена на родители:
Майка-Румяна Дойчева 00792535317735 телефона е израелски,майката е там.
Баща-Мирослав Дойчев 0878 812023 e-mail: [email protected]


Банкови сметки:
ПроКредит Банк
BG58PRCB92301029946417- в лева
BG08PRCB92301429946411-в евро


BIC: PRCBBGSF

Титуляр: Мирослав Пламенов Дойчев
Основание за превода: за лечението на Радослав Дойчев