За първи път почитателите на покойната певица Уитни Хюстън ще могат да я видят и чуят да пее на живо чрез CD и DVD албум с нейни изпълнения, който ще излезе на пазара през есента, съобщава Контактмюзик, цитирана от БГНЕС.

Продуцентът Клайв Дейвис, който е признат като човека, открил Хюстън, съобщи, че албумът Whitney Houston Live: Her Greatest Performances ще излезе на 10 ноември. Той ще се предлага в CD формат с 16 песни и в DVD формат с 19 песни. В диска ще бъдат включени най-запомнящите се моменти на живо на Хюстън, включително незабравимото й изпълнение на песента The Star Spangled Banner на Супер боул през 1991 г., изпълнението й на You Give Good Love през 1985 г. в The Tonight Show и на I Will Always Love You на Концерта за Южна Африка през 1994 г.

Тя несъмнено беше най-добрата вокалистка в света. Искам историята да го знае. Това CD и DVD ще докаже, че няма друга Снимкакато нея. Това е феноменален албум, заяви Дейвис.

Уитни Хюстън почина на 11 февруари 2012 г. в хотел в Бевърли Хилс. Тялото на певицата беше открито във вана в стаята й и по-късно беше установено, че причината за смъртта е удавяне и употреба на наркотици.

Според Дейвис новият албум с изпълнения на живо ще помогне на покойната звезда да живее в сърцата на почитателите си в идните години. Това е нейното наследство. Удивително е колко силна и невероятна беше тя, но е тъжно, че почина толкова млада, заяви продуцентът.