Отстраненият от шефското място в Софийския апелативен съд, но мераклия за нов мандат – Веселин Пенгезов, е имал три джипа. Това става ясно от декларацията му за имотно състояние, която е депозирал той пред Висшия съдебен съвет, съобщава „Телеграф”.

В документа е записал, че семейството му притежавало трите тузарски коли – всичките марка „Нисан”, в периода 2011-2014 година. Първото возило е модел „Кашкай” и е купено от съдията и съпругата му през 2007-а за 14 бона. Междувременно обаче семейството си купува още два автомобила „Мурано” за 89 000 лева и „Джук” за 48 000 лева.

В декларацията на Пенгезов присъстват и седем имота в София и страната, като интересна подробност е това,че всичките са придобити от дарение.

Освен това Пенгезов декларират, че има и влог от 160 000 лева.

Другият кандидат за шефския стол в съда – Стефан Грозев, е декларирал, че притежава апартамент в Париж от 35 квадрата. Щерката на Грозев ползва жилището заедно с приятеля си. В коментар към декларацията Гроздев отбелязва, че дъщеря му и гаджето й имат подписан предбрачен договор, заверен пред френски нотариус.

Апартаментът е купен през 2010 година за сумата от 224 920 евро. Парите за покупката са дошли от продажба на апартамент и гараж в София за 210 000 евро.