Синът на кмета на Търговище Красимир Мирев - Димитър Мирев, е оцелял в тежката катастрофа между селата Мировец и Пресяк вчера. Виновен за произшествието е бил румънски шофьор, който се ударил челно в колата на кметския син с тира си. Той е загинал, както и пътникът от предната седалка до Димитър Мирев.

Сблъсъкът е станал към 11,55 ч по пътя Бяла - Шумен. Румънец с “Шкода Октавия” пътувал от Лозница към Шумен и според полицията в участъка между Мировец и Пресяк изгубил контрол над управлението. Завъртял се наляво, навлязъл в отсрещната лента и се блъснал в “Пежо 807” с търговищки номер, което пък карал Мирев. Пежото се обърнало по таван извън пътя.

Лекари констатирали смъртта на румънския шофьор и на 40-годишен спътник на Димитър Мирев от село Ловец. Други двама пътници от задната седалка на българската кола са с различни наранявания и са оставени в болницата в Търговище, пише "Монитор".

34-годишният Димитър Мирев е собственик на фирмата “Белла” ЕООД и стана причина срещу баща му да тръгне производство за конфликт на интереси.